Werkzaamheden op gewestwegen

Onderhoud van de wegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat in voor het onderhoud van de gewestwegen. De planning van hun werken vind je op hun website.

Wat zijn onze gewestwegen?

Op de kaart zijn de gewestwegen in het oranje aangeduid. Klik op de kaart voor meer details.

gewestwegen deel kaart

Werken op de N60 vanaf 31 augustus 2020

Op maandag 31 augustus starten asfalteringswerken op de N60 in De Pinte en later ook in Nazareth. Agentschap Wegen en Verkeer is de opdrachtgever, Stadsbader is de aannemer.

Waar wordt gewerkt?

De N60 is de gewestweg tussen Gent en Oudenaarde. De werken vinden plaats tussen het kruispunt De Klosse (grens Zwijnaarde-De Pinte) en de spoorwegbrug in Nazareth.

Deze werken zijn onderdeel van het structureel onderhoud van de N60, waarbij de asfaltlaag volledig vernieuwd wordt. Het deel tussen de kruispunten Hutsepot en De Klosse is uitgevoerd eind 2019. Het deel vanaf de spoorwegbrug tot het kruispunt Vogelzang (N35) is gepland in de loop van 2021.

Planning van de werken

Op maandag 31 augustus starten de werken in De Pinte, vanaf het kruispunt De Klosse. De werf schuift op richting Oudenaarde.

Intussen wordt ook gewerkt in de zone tussen het kruispunt Den Beer en de nieuwe rotonde aan het afrittencomplex De Pinte.

De rotondes Makro en Bonaparte krijgen ook een nieuwe toplaag asfalt. Deze werken worden op twee zondagen gepland: 13 en 20 september.

Verkeersmaatregelen

Auto’s kunnen in beide richtingen blijven rijden tijdens de werken. Er zal aan beide kanten maar één rijstrook beschikbaar zijn.
Sommige aantakkingen naar zijstraten zullen tijdens de werken niet toegankelijk zijn. Volg dus altijd goed de geldende omleiding.

Fietsers horen niet thuis op de N60 en hebben op veel plaatsen al een vrijliggend fietspad. Waar dit nog niet het geval is, worden de fietsers tijdens de werken omgeleid langs Mieregoed, ’t Kruisken, Oude Eedstraat, Heerweg, ventweg naast de N60, Steenweg (in Eke), ronde Eke, Stationsstraat en kruispunt Grenadierslaan. Afhankelijk van de fase van de werken, kan je als fietser op bepaalde plaatsen terug naar de N60.

Op zondag 13 en zondag 20 september worden de rotondes Makro en Bonaparte volledig afgesloten voor alle verkeer, vanaf zondag middernacht tot maandagochtend om 5 uur. Door dit op zondagen te plannen, beperken we de hinder zoveel mogelijk.

Alle data zijn afhankelijk van externe factoren zoals de weersomstandigheden.

Alle info over deze werken vind je binnenkort op de website van Wegen en Verkeer.

 

Openbare werken
Gemeentehuis
Dorp 1
9810 Nazareth
België