Vacature omgevingsambtenaar (m/v/x)

  • 7 februari 2018

Het gemeentebestuur zoekt een voltijds omgevingsambtenaar voor het team ‘PDME (Publiek Domein, Milieu en Economie)’. De functie is tweeledig, enerzijds fungeer je als omgevingsambtenaar, specialisatie milieu. Anderzijds fungeer je als teamverantwoordelijke PDME.

Vervangingscontract op lange termijn – voltijds 38/38 – contractueel – verloning volgens barema A1-A3.

Functie en profiel

Als expert instaan voor het milieutechnisch onderzoeken en adviseren van omgevingsvergunningsaanvragen en andere milieu- en ruimtelijke ordeningsdossiers, het proactief evalueren van omgevingsvergunningen en het vertalen van (milieu-) beleidsdoelstellingen in het vergunningenbeleid

Het milieu- en economisch beleid van het gemeentebestuur over het publiek domein, milieu en economie coördineren en een beleidsvisie ontwikkelen inzake leefmilieu en economie in samenwerking met de deskundige groenbeheer en de deskundige economie. Ambtelijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid inzake milieu, publiek domein en economie. In het kader daarvan de bevolking en de bedrijven stimuleren tot het aannemen van een meer milieubewuste houding en tot het leveren van een bijdrage m.b.t. het vrijwaren van het leefmilieu. Dit door het organiseren van acties. Tenslotte de bedrijven zowel in de primaire sector, de secundaire sector als de lokale handelszaken ondersteuning en info aanbieden in hun economische activiteiten. Coördineren van de werkzaamheden die betrekking hebben op milieu- en natuuraangelegenheden.

Open beide pdfs voor de uitgebreide functieomschrijving en het functieprofiel:

pdf bestandFunctiebeschrijving teamverantwoordelijke PDME (708 kB)
pdf bestandFunctiebeschrijving omgevingsambtenaar milieu (527 kB)

Diplomavoorwaarden

Houder zijn van een masterdiploma.

Aanbod

Een boeiend en gevarieerd takenpakket, maaltijdcheques, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, 1 % aanvullende pensioenpijler, wervingsreserve van 2 jaar. Verloning volgens barema A1-A3.

Informatie en inschrijvingsformulier

pdf bestandAanwervingsprocedure volgens de rechtspositieregeling (188 kB)
pdf bestandSalarisschaal A1_A3 (168 kB)
docx bestandInschrijvingsformulier omgevingsambtenaar (32 kB)

Interesse?

Solliciteer uiterlijk op 27 februari 2018.

Bezorg het inschrijvingsformulier samen met je CV, motivatiebrief, kopie van je diploma en uittreksel uit het strafregister aan personeelsdienst@nazareth.be.

Nog vragen na het lezen van de documentatie? Bel dan naar de personeelsdienst op 09 382 82 49.