Maak kennis met onze lokale duurzame held Spar Eke

  • 22 maart 2021

De laatste (maar niet de minste!) van de 6 verkozen lokale duurzame helden is Buurt-verssupermarkt Spar Eke. Spar Eke engageert zich voor een aangenamere buurt.

SDG 15 Leven op het landDe medewerkers organiseren jaarlijks een propere-buurtactie. Ze doen dit samen met de KLJ-jeugdbeweging en het is telkens een leuke namiddag waarbij de deelnemers eens stilstaan bij verpakkingen en afval.

SDG 2 geen hongerIn de winkel kan je ook heel wat producten van lokale landbouwers kopen, zoals aardbeien, appelsap, kersen, aardappelen, … Zo biedt Spar Eke aan de landbouwer een eerlijke prijs en aan de  klant een supervers product.

SDG 12 verantwoorde consumptie en productieSinds vorig jaar werkt de buurtsupermarkt ook met de app ‘Too good to go’ om voedselverspilling tegen te gaan.

SDG 8 eerlijk werk en economische groeiWinkelverantwoordelijke Celine gelooft in haar werknemers, zo zal ze ook steeds aan laaggeschoolden of mensen zonder ervaring de kans geven om bij Spar aan de slag te gaan en hen een passende opleiding aanbieden.

SDG 11 duurzame steden en gemeenschappenMet al deze kleine stapjes draagt deze onderneming zijn steentje bij aan een betere, meer duurzame buurt.

 

Spar Eke beter leren kennen? Zie hier hun facebookpagina.

Lokale duurzame held van Nazareth
lokale held