Op reis? Vergeet de kids-ID niet!

  • 27 mei 2021

De grote vakantie komt er aan en we mogen terug reizen!

Reis je met kinderen? Hou er dan rekening mee dat een (geldige) kids-ID verplicht is voor reizen binnen Europa. Dit geldt zowel voor reizen met het vliegtuig als met de wagen en ook voor een daguitstap naar een van onze buurlanden. Ben je niet in orde riskeer je een hoge boete.

Reis je buiten de EU? Dan heeft je kind een reispas nodig.

Controleer op tijd of jij en de leden van jouw gezin de juiste reisdocumenten hebben. Voor sommige reizen heb je een internationale reispas nodig.

Maak tijdig je afspraak om de nodige documenten aan te vragen. Zo vermijd je gebruik te moeten maken van de dure spoedprocedure en de bijhorende stress.

Kids-ID aanvragen

Een kids-ID aanvragen duurt 2 tot 3 weken. Maak dus op tijd jouw afspraak! Je kinderen moeten aanwezig zijn bij het aanvragen van hun kids-ID. Enkel ouders kunnen een aanvraag voor kids-ID doen.

Wat heb je nodig?

  • pasfoto van maximum 6 maand oud
  • eventueel de oude kids-ID

Breng als ouder ook je identiteitskaart mee.

Wil je pasfoto's maken in het gemeentehuis? Dat kan. Duid dit aan als je je afspraak maakt. Zo is er zeker voldoende tijd.

Hou er rekening mee dat het maken van pasfoto's in een fotocabine moeilijk is voor heel jonge kinderen. Met hen ga je beter langs bij een fotograaf.

Een kids-ID kost 7 euro. Je kan enkel met bancontact betalen.