Nieuw asfalt op de rotonde van Nazareth

  • 29 september 2021

Vanaf maandag 4 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfaltwerken uit op de rotonde van de 's Gravenstraat. Voor de veiligheid van de weggebruikers komt een nieuwe onder- en toplaag in asfalt. Afhankelijk van het weer zijn de werken afgerond tegen eind oktober.

Drie fasen

De werken gebeuren in drie fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de eerste twee fasen wordt telkens een halve rotonde aangepakt. In de laatste fase brengt men de markeringen aan. De werken duren drie weken, afhankelijk van het weer.

•    Fase 1 - min. 1 week: Drapstraat afgesloten van rotonde.Omleiding verloopt via Oudenaardseheerweg, Groenstraat, Steinstraat en ’s Gravenstraat.
•    Fase 2 - min. 1 week: Deinzestraat afgesloten van rotonde. Omleiding verloopt via de Nieuwstraat en de ’s Gravenstraat.
•    Fase 3 - 2 dagen: markeringswerken, Deinzestraat en Drapstraat afgesloten. Omleiding voor het verkeer in beide richtingen

Verkeershinder
 

Fietsers en gemotoriseerd verkeer

Vermijd in deze periode het gebruik van de rotonde, rijd bij voorkeur via de omleiding.

In de 's Gravenstraat regelen tijdelijke verkeerslichten het verkeer beurtelings in beide richtingen. Reken op filevorming.
Tijdens de eerste fase wordt de Drapstraat afgesloten en rijdt het verkeer via de Oudenaardseheerweg, de Groenstraat en de Steinstraat. In fase twee is de Deinzestraat afgesloten, waardoor een omleiding loopt via de Nieuwstraat.
Tijdens de markeringswerken zijn zowel Deinzestraat als Drapstraat twee dagen afgezet.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer zal tijdens de werken omgeleid worden. Meer informatie daarover kan je raadplegen op de website van De Lijn

Voetgangers

Voetgangers kunnen ter hoogte van de rotonde tijdens de werken nog steeds oversteken via de aanwezige zebrapaden. Maar je bent best extra waakzaam voor kruisend verkeer.

Geen hinder voor bewoners

Alle woningen tot aan de werfzone blijven bereikbaar. Ook de huisvuilophaling op vrijdag kan doorgaan.