Maak kennis met onze lokale duurzame held Hilde D'Hondt

  • 20 november 2020

Hilde D'Hondt uit Nazareth werkt al meer dan 20 jaar als advocaat-schuldbemiddelaar. Zij begeleidt mensen met ernstige financiële problemen en helpt hen een nieuwe schuldenvrije start te nemen.

Haar boodschap:

Luister écht naar mensen.

Haar verhaal

“Schulden zie je niet altijd: je kan mooi wonen, maar elke maand met moeite rondkomen. Schulden brengen ook andere problemen met zich mee: openstaande rekeningen op school, medische problemen en kosten, onvoldoende eten voor het gezin, …

Daarom neem ik in de begeleiding ook de schuldeisers mee. Zo kan ik ervoor zorgen dat bijvoorveeld water en elektriciteit niet afgesloten worden.

Tijdens de coronacrisis en vooral tijdens de lockdown merk ik veel onzekerheid bij de mensen die ik begeleid. Niet kunnen gaan werken voor enkele maanden, terwijl het financieel al moeilijk gaat. Kinderen die thuis zijn, waar vaak een moeilijkere gezinstoestand is. Of geconfronteerd worden met corona en daardoor extra medische kosten of een ziekenhuisopname binnen het gezin hebben.

Ik vind het belangrijk bereikbaar te zijn en vooral te blijven luisteren. Ik doe mijn best om steeds snel te reageren en gerust te stellen. ”

 

Wat maakt van Hilde een lokale duurzame held van Nazareth?

SDG 1 geen armoede

Hilde werkt aan het bestrijden van armoede en geeft nieuwe kansen aan mensen met schulden.

Heb jij het financieel ook moeilijk? Neem contact op met het sociaal huis.

Lokale duurzame held van Nazareth
lokale held