Kruispunt Dorp-Drapstraat is bijna klaar

  • 14 juli 2017

Kruispunt wordt afgewerkt

De laatste hand wordt gelegd aan fase 2 van de werken op het Dorp. Aannemer Persyn werkt nog tot en met donderdag 20 juli. Tegen die tijd worden alle klinkers ingewassen. Daarna is er minstens een week uithardingstermijn nodig.

Omleiding doorgaand verkeer

De huidige omleiding via de Oudenaardseheerweg – Groenstraat – Steinstraat – ’s Gravenstraat blijft behouden voor doorgaand verkeer en voor de bussen van De Lijn, zowel tijdens het bouwverlof als daarna, want dan starten de werken van fase 3: het stuk vanaf de politie tot aan de verkeersdrempel. Deze werken zijn gepland tot midden oktober 2017.

pdf bestandPlan De Lijn omleiding Dorp.pdf (226 kB)

Plaatselijk verkeer

Vanaf 1 augustus zal het pas aangelegde kruispunt toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer naar de middenstanders. Je kan het Dorp dan oprijden aan de slager, aan de apotheek en via de Langemunt. In de Langemunt geldt vanaf dan tweerichtingsverkeer.

Op 16 augustus wordt er gestart met fase 3. Het asfalt wordt afgefreesd tot aan de verkeersdrempel bij de rotonde. Het kruispunt aan de apotheek wordt dus afgesloten. Je kan het Dorp op- en uitrijden ter hoogte van de slager en via de Langemunt.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers kunnen passeren aan de kant van het gemeentehuis en de bibliotheek. Fietsers kunnen dit ook als ze van hun fiets afstappen.