Maak kennis met onze lokale duurzame held Bureau 9000

  • 14 december 2020

Het team van Bureau 9000 heeft een missie: de klimaatverandering tegen gaan.

Nadat oprichter Jozef Mees destijds de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore te zien kreeg, wist hij dat hij iets moest dóen. Gepassioneerd door energie, startte hij in Nazareth studie- en energieadviesbureau Bureau 9000 op. Samen met energiespecialist Simon Paepen stuurt hij het team aan.

Bedrijven, organisaties en openbare besturen kunnen bij Bureau 9000 rekenen op audits, advies, opleidingen en begeleiding rond alles wat met energie-efficiëntie te maken heeft.

“We zijn ervan overtuigd dat bedrijven een belangrijke rol te spelen hebben in het klimaatvraagstuk. Door doordachte keuzes te maken, word je een deel van de oplossing – en niet langer van het probleem,” zegt Mees.

Bureau 9000 geeft het goede voorbeeld: de twee vestigingen, in Nazareth en in Gent, zijn op vlak van energie volledig CO2-neutraal.

Wat maakt Bureau 9000 een lokale duurzame held van Nazareth?

SDG 13 Klimaatactie Bureau 9000 voert actie voor een beter klimaat door zelf CO2-neutraal te werken én anderen te assisteren om dit te bereiken.
SDG 7 duurzame en betaalbare energie Bureau 9000 maakt haalbaarheidsstudies voor hernieuwbare energie en geeft advies over energie-efficiëntie aan bedrijven.
SDG 4 Kwaliteitsonderwijs Bij Bureau 9000 kan je terecht voor opleidingen over o.a. veiligheid en zonnepanelen.
SDG 11 duurzame steden en gemeenschappen Door hun studie en advies werkt het team mee aan meer duurzame steden en gemeenschappen.
SDG 17 partnerschap om doelstellingen te bereiken Bureau 9000 werkt samen met anderen om de duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Zo is Bureau 9000 mede-oprichter van de Stroomvloed Burger Energiecoöperatie.

 

logo Bureau 9000

Meer weten over Bureau 9000? Bekijk hun website bureau9000.be.

Lokale duurzame held van Nazareth
lokale held

"Het moet mogelijk worden om zonne-energie te delen met je buren, om samen batterijen te gebruiken op wijkniveau of om een voedingskabel voor duurzaam opgewekte energie tussen bedrijven te plaatsen. En dit zonder taksen. ", Jozef Mees, oprichter van Bureau 9000.