Boekenruilkastjes

  • 20 juli 2021

Aan ’t Schoolke van Landuyt, Steenweg 246, en het station Eke-Nazareth vind je sinds 16 juli boekenruilkastjes.

Waarvoor dient een boekenruilkastje?

Het is heel eenvoudig: neem een boek mee, en leg er eentje in de plaats. Zomaar gratis. De kastjes zijn een tweede thuis voor alle soorten leesvoer. Van strips tot magazines en van volwassen boeken tot kinder- en jeugdboeken.

Leuke ontwerpen

De twee boekenruilkastjes zijn het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen de bibliotheek van Nazareth, P.C. Wagenschot, Zonnehoeve|Living+,  een verzorgingsplaats voor mensen met een beperking. Ze zijn getimmerd door de leerlingen van P.C. Wagenschot en beschilderd door de bewoners van Zonnehoeve|Living+.

De bewoners van de Zonnehoeve hebben zich helemaal uitgeleefd bij het project. Zowel de binnen- als de buitenkant werd beschilderd. Bij een boekenkastje is de zijkant beschilderd door iemand die erg veel bezig is met hartjes. Je ziet er de lijnen van de spoorlijn in, en de lichten van de overweg in de vorm van een hart. Een andere vrijwilliger is heel erg geïnteresseerd in codetaal. Wie goed kijkt, kan daardoor op een kastje een geheime boodschap ontwaren. De vlaggen op de paal komen elk overeen met een letter. Wie de tekens ontcijfert, kan er een boodschap lezen.

Binnenkort komt er ook nog een derde boekenruilkast. Die komt er aan een toekomstige troostplek in de Leegzakstraat.