Beperkingen voor verenigingen

  • 3 november 2020

Vrijetijdsinfrastructuur gesloten

De burgemeester heeft op maandag 2 november, naar aanleiding van de stijgende coronacijfers, beslist om alle vrijetijdsinfrastructuur te sluiten voor elke activiteit.

Enkel de speelpleinen, het skateterrein en de Finse piste blijven open.

Alle activiteiten van verenigingen zijn tijdelijk verboden, zowel binnen als buiten, ook voor de -12- jarigen.

Verenigingen mogen geen afhaalpunt organiseren

Provinciegouverneur Carina Van Cauter heeft de occasionele niet-commerciële verkoop via afhaal of levering verboden voor verenigingen.

Dit wil zeggen dat alle verenigingen hun verkoopacties (activiteiten en evenementen) moeten opschorten tot en met 13 december. Wanneer een professionele aanbieder het afhalen of leveren organiseert, is het wel toegelaten.

"Hoe goed bedoeld ook, de acties van verenigingen zorgen opnieuw voor heel wat extra contacten, tussen de leden van de vereniging en bij het leveren of afhalen. Professionele aanbieders hebben hier ervaring mee en kunnen de veiligheid van zo’n verkoop garanderen”, zegt gouverneur Van Cauter.

Dit zijn drastische maatregelen, maar de situatie is ernstig.

Er is een uitzondering voor bedelingen en afhalingen georganiseerd door de lokale overheid of door humanitaire organisaties in het kader van humanitaire hulp voor mensen in precaire situaties.