Alle handelszaken bereikbaar op het Dorp

  • 23 augustus 2017

De eerste en tweede fase van de werken op het Dorp zijn achter de rug. Je kan alle handelszaken gemakkelijk bereiken. De omleiding voor doorgaand verkeer - denk ook aan vrachtwagens - is nog steeds langs de Steinstraat en Groenstraat.

Waar wordt nu gewerkt?

De hoofdstraat tussen het gemeentehuis en de kerk is opgebroken sinds woensdag 16 augustus. In deze derde fase wordt nieuwe riolering geplaatst tussen het reeds afgewerkte kruispunt en de drempel bij de rotonde. Vanaf de tweede helft van september wordt het wegdek opnieuw aangelegd. Deze werken zullen tegen eind oktober afgerond zijn.

Kermis

De septemberkermis zal opnieuw op het Dorp staan, in dezelfde opstelling als eerder dit jaar.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers kunnen nog tot midden september passeren aan de kant van het gemeentehuis en de bibliotheek. Fietsers kunnen dit ook als ze van hun fiets afstappen. We proberen deze doorgang zo lang mogelijk in stand te houden.

Volgende fases

De volgende fase is de straat van cc Het Centrum inclusief de Langemunt. In deze fase wordt ook een deel van de straat vóór de kerk aangepakt. Dit zorgt ervoor dat de kerk in alle fasen toegankelijk blijft. Bovendien kan de aannemer op die manier de opgelopen achterstand inhalen.

Wanneer deze stukken helemaal afgewerkt zijn, gaan we de laatste fase van het project in. Dan wordt de straat links van de ingang van de kerk vernieuwd, tegelijk met de aanleg van de drempel op het kruispunt Drapstraat-Stropstraat.

Let extra op bij de start van het schooljaar

Er is nu tijdelijk tweerichtingsverkeer op het Dorp, opdat de scholen en de handelaars goed bereikbaar blijven. We vragen je aandacht voor deze uitzonderlijke verkeerssituatie, ook tijdens het brengen en afhalen van de schoolgaande kinderen.

Schoolkinderen brengen en afhalen

Wil je je kinderen enkel laten uitstappen en blijf je dus maar kort stilstaan, dan mag dit op de rijbaan, op voorwaarde dat je als bestuurder de auto niet verlaat. Je mag in geen geval stilstaan of parkeren op het voetpad.

Wil je meegaan met je zoon of dochter tot aan de schoolpoort, dan moet je parkeren op de parkeerplaatsen op het Dorp of in een nabijgelegen straat.

Parkeerplaatsen

In de straat voor de school kan je enkel parkeren tussen de slagerij en de drempel, aan de kant van de kerk. Tussen de hoek met de Lindendreef en de drempel zijn er geen parkeerplaatsen.