6 duurzame helden verkozen in Nazareth

  • 24 september 2020

Het lokaal bestuur organiseerde in september een verkiezing van duurzame helden. Nazarethse ondernemers konden zich kandidaat stellen, door aan te tonen welke duurzame stappen ze zetten en welke positieve acties ze in coronatijden ondernamen.

Een onafhankelijke jury koos uit de 17 deelnemers 5 “duurzame helden”. Het lokaal bestuur gaf de titel “ereheld” aan de Kringwinkel van Nazareth.

De duurzame helden krijgen een mooie geschenkmand en worden een maand lang in de kijker gezet door het lokaal bestuur. We gaan communiceren over de duurzame acties van de ondernemers, en verwennen hun klanten en personeel met fairtradekoffie en chocolade.

Onze lokale helden voorgesteld

Advocaat Hilde D'Hondt

Advocaat Hilde D’Hondt werkt al meer dan 20 jaar als advocaat-schuldbemiddelaar. Ze begeleidt personen met ernstige financiële problemen en helpt hen een nieuwe start te nemen, zonder schuldenlast. Zo kunnen zij opnieuw de schoolrekeningen van hun kinderen betalen en voldoende eten voor hun gezin kopen.

Textieldrukkerij Fabric

Textieldrukkerij Fabric maakt elk aspect van zijn productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk. De firma kreeg in 2018 als eerste Belgische zeefdrukkerij het GOTS-certificaat. Dit label garandeert dat het hele traject – van katoenboer tot consument – op een ecologisch en sociaal verantwoorde manier verloopt.

InHout

InHout is een totaalaannemer in houtskeletbouw. Deze onderneming bouwt en verbouwt gezonde en milieuvriendelijke woningen. Bovendien zijn ze pionier in de circulaire economie, wegens hun betaalbare modulaire woonunits. Ze doen hiervoor een beroep op extra personeel van sociale coöperaties, die mensen een tweede kans geven op de arbeidsmarkt.

Bureau 9000

Bureau 9000 gaat bij andere ondernemingen langs met energieaudits en helpt hen efficiënter om te gaan met hun energie. Omdat hun eigen vestigingen volledig op hernieuwbare energie draaien, onder meer via zonnepanelen, werken ze volledig CO2-neutraal.

Buurt-verssupermarkt Spar

Buurt-verssupermarkt Spar engageert zich voor een aangenamere buurt. De medewerkers organiseren jaarlijks een propere-buurtactie. Ze doen dit samen met de KLJ-jeugdbeweging en het is telkens een leuke namiddag waarbij de deelnemers eens stilstaan bij verpakkingen en afval. In de winkel kan je ook heel wat producten van lokale landbouwers kopen.

Ereheld: Kringwinkel

Nazareth benoemt de Kringwinkel tot ereheld, omdat zowel hun corebusiness, hun personeelsbeleid als hun dagelijkse werking doordrongen is van duurzaamheid. De Kringwinkel geeft producten een tweede leven en verkoopt deze aan lage prijzen. Wat niet meer bruikbaar is, wordt op een correcte manier ingezameld en gerecycleerd. Deze onderneming biedt een job aan mensen die moeilijk aan werk geraken, zoals kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Ontmoet de helden in de Nazareth-app

Download de Nazareth-app in je app-store, om vanaf november elke maand kennis te maken met een duurzame Nazarethse held.

Onze lokale helden
Lokale held Hilde D Hondt
Lokale held Fabric
Lokale held InHout
Jozef Mees
Lokale held Spar
Lokale held De Kringwinkel